bgen

   Тук можете да разгледате видеоклипове, създадени чрез т.н. технология "timelapse". Всички използвани снимки, част от видеоклиповете, са със запазени права.

   Time-lapse фотографията е техника, използвана за представяне на времевите промени, които настъпват в сниманата сцена, като крайният резултат демонстрира промените чрез видеоклип. Обикновено такъв видеоклип трае от няколко секунди до няколко минути, но демонстрира промени, които в действителността са настъпили за часове, дни или седмици.

   Например ако искате да наблюдавате залеза на слънцето, ще ви отнеме поне половин-един час да наблюдавате слънчевия диск докато той се скрие напълно. А ако искате да дочакате изгрева, може да ви отнеме дори повече от 12ч. При таймлапс фотографията цялото това време е събрано в рамките на секунди или минути и можете да наблюдавате една такава сцена за време, което в действителността е невъзможно. Все едно гледате нещо изключително бавно на бърз каданс. И точно това е ключът към смисъла на този тип фотография - тя дава възможност да се наблюдава дадена динамична сцена по особено ефектен и впечатляващ начин. Както и да се добие детайлна представа за промени, които настъпват на дадена място или с даден обект. Заснемането на определен брой кадри през определен интервал от време и после съчетани във видеоклип ни дава тази възможност. Ето няколко примера за такъв тип фотография:

Под вр. Мальовица, Рила планина - палатков лагер.

Хижа Мазалат в Стара планина по изгрев слънце.

Кременски езера, Пирин. Палатков лагер на Горно Кременско Езеро.

Хижа Ехо в Стара планина, малко след изгрев слънце.Гледка към Асенова крепост, гр. Асеновград. След залез слънце.

Нагоре
Our website is protected by DMC Firewall!