bgen

За мен

Edakov

Казвам се Евгений Даков. Роден съм през 1983г. и се занимавам с фотография от няколко години. За мен фотографията е един невероятен шанс и начин да покажа това, което виждам през моя поглед и по начина, по който аз мога. Това, което най-много ме влече е жанрът на т.н. WildLife фотография и в тази сфера снимам най-вече. За мен излизането сред природата е едно от малкото щастия на сивото ежедневие, а докосването до дивия свят - неописуема тръпка. Най-спокоен и в хармония със себе си се чувствам когато съм някъде извън града, в непосредствена близост до диви животни, които не подозират за моето съществуване. В тази връзка първостепенно значение заема старанието ми да не безпокоя животните повече отколкото е нужно, за да ги снимам. А целта на самото снимане е свързана с това да покажа красотата на дивата природа в нашата държава, защото България определено има какво да покаже със своето видово разнообразие.

В процеса на снимане някак се формира в мен и много голямо уважение към животните и тяхното опазване. А това логично доведе до присъединяването ми към една от най-големите природозащитни организации у нас - "Зелени Балкани". В момента съм редовен член и доброволец, като не пропускам да участвам в голяма част от акциите на "Зелени балкани".

Друго мое хоби, което се превърна в професия, са компютрите. Работата със софтуер и хардуер е ежедневие за мен, но завбъдеще смятам да наблегна повече на фотографията. А това доведе до създаването на този интернет сайт, чиято цел е да покаже не просто това, което аз съм заснел, а биоразнообразието в България.

Надявам се тук да откриете интересни и полезни неща, които иначе трудно бихте видяли в градска обстановка ;)

 

За връзка с мен

 

 

Нагоре
DMC Firewall is a Joomla Security extension!